ÎNTREBǍRI FRECVENTE

ÎNTREBǍRI REFERITOARE LA COMANDǍ

Cât durează livrarea comenzii?

Comanda se expediază în termen de 24 de ore de la achitarea produselor sau de la comanda cu plata la livrare. Excepție fac produsele care nu sunt în stoc – la aceste produse data când produsul devine disponibil este notată în descriere.

Cum pot achita comanda?

Plata se poate face în trei moduri:

- În numerar la livrare sau la colectarea de la unul din punctele Coletăriei
Cu cardul, on-line, cu ajutorul GoPay
- Prin transfer bancar

Pot colecta produsele personal?

Comanda se poate ridica de la oricare punct al Coletăriei. Informații suplimentare despre punctele de colectare găsiți AICI.

Care este procedura în caz de reclamații?

Oferim o perioadă de garanție standard de 24 de luni. Dacă nu sunteți mulțumiți de produs, contactați-ne mai întâi la adresa de e-mail: info@zgarda-dresaj.ro
În 90% din cazuri reclamația se rezolvă într-o săptămână.

ÎNTREBǍRI REFERITOARE LA PRODUSE

După ce criterii să aleg zgarda corect?

Începeți cu dimensiunile cățelului dvs. Specificațiile produsului prevăd lungimea curelușei la care se montează receptorul. În continuare, hotărați-vă dacă doriți un receptor impermeabil sau etanș, cu baterii sau încărcabil. Funcțiile de bază sunt similare la toate zgărzile, adică sunet-vibrație-impuls.

Care este diferența intre impermeabil și etanș?

Impermeabil înseamnă că nu permite pătrunderea unei ploi ușoare și a noroiului. Zgarda etanșă este de calitate superioară – rezistă la baie și la ploaia torențială.

Cât de mult rezistă bateria?

Depinde de consum. Într-un regim de funcționare normală, bateriile înlocuibile rezistă aproximativ 30 de zile, iar bateriile încărcabile cam o săptămână.

Câți câini pot dresa cu o singură telecomandă de zgardă electronică?

În caz de achiziționare a încă unui receptor, puteți utiliza emițătorul pentru dresajul mai multor câini simultan. Fiecare model de zgardă are prevăzut numărul de câini pentru emițătorul respectiv.

Nu fac rău câinelui prin aplicarea impulsurilor electrice?

Forța impulsului se poate adapta la mărimea câinelui. Unele zgărzi de dresaj conțin test diode care permit testarea puterii impulsului. Descărcarea electrică este foarte slabă și nedureroasă, dar neplăcută pentru câine. Se recomandă folosirea mai întâi a semnalelor sonore, apoi a vibrațiilor, și doar în ultimă instanță a impulsurilor electrice. Zgărzile electronice sunt destinate exclusiv câinilor sănătoși.

Poate fi folosirea zgărzilor electronice privită ca un abuz asupra animalului?

Dacă zgarda ar fi folosită pentru pedepsirea animalului, atunci da. Este important de reținut că zgarda de dresaj este doar un dispozitiv auxiliar, care nu înlocuiește comenzile vocale și timpul pe care trebuie să-l dedicați prietenului dvs patruped.

Are grosimea blănii vreo influență asupra semnalului?

Nu. Pachetul conține electrozi de 2 mărimi diferite în funcție de grosimea blănii. Electrozii trebuie să atingă pielea câinelui dvs.

Este posibilă folosirea zgărzii electronice și pentru rase de talie mică?

Da, mai ales zgărzile de dimensiuni mici cum ar fi BENTECH T032A.

De la ce vârstă se recomandă folosirea zgărzilor electronice?

Zgărzile electronice de dresaj sunt potrivite pentru câinii cu vârsta de cel puțin 6 luni. Câinele ar trebui să stăpânească deja comenzile de bază.

De ce se aude un zgomot în receptorul zgărzii?

Este vorba de un senzor de mișcare. În modul inactiv, receptorul comută la regimul de economisire a bateriei. În acest regim, impulsul emițătorelor nu funcționează. La o nouă mișcare, senzorul este activat.

Cât de precisă este raza de acțiune a zgărzii?

Este important de menționat că raza specificată este valabilă în condiții meteorologice ideale și în spațiu liber. Dacă există case, copaci și alte obstacole în apropierea dvs., raza de acțiune a semnalului scade.

Funcționează zgarda în condiții de ger?

La temperaturi scăzute, consumul bateriei este mult mai mare. Pe vreme rece, vă recomandăm să încărcați bateria mai des. Pentru zgărzile cu baterii înlocuibile, vă recomandăm să achiziționați baterii de calitate.

Cât de intens este impulsul electrostatic?

Valoarea este în jur de 20 – 40V.

Pot utiliza zgarda de perimetru în absența rețelei electrice?

Din păcate, oferim doar zgărzi de perimetru unde este necesară conectarea unității de control la rețeaua electrică.