Cum sa alegeti o zgarda de dresaj electrica

Publicat: mai 17, 2018

Categorie: Articole

Daca animalul dvs nu va asculta si v-ati decis pentru zgarda electronica ca un mod de dresaj, atunci e nevoie sa va orientati in valul de produse de pe piata. Astazi ne vom uita la ce sa ne orientam atunci cand alegem o zgarda potrivita.

Prima oara trebuie sa va ganditi la marimea si varsta câinelui dvs. Zgarda electrica de antrenament poate fi folosita de catre caine de la varsta de 6 luni. Pentru cainii in intervalul de la 10 la 50 kg majoritatea produselor oferite vor fi potrivite. La cainii de rase mici sau cei de rase uriase (ori cainii cu un prag de durere foarte mic) este necesar sa fiti atenti atunci cand alegeti si despre cumparare sa discutati inainte cu un vanzator calificat. Pentru un caine foarte mic socul ar putea rani iar la cei foarte mari socul ar putea fi lipsit de importanta.

Un indicator important la cumparare este si distanta la care vreti sa controlati cainele cu ajutorul zgarzii. Acest lucru este intre 200 si 1000 de metri. Pentru lucrul cu cainii de vanatoare trebuie sa alegeti intotdeauna o zgarda cu o raza lunga de actiune (ex Bentech D776). In mod similar si pentru cainii care se misca intr -un teren accidentat.trebuie avut in vedere ca intervalul dat de producator este in conditii intodeauna dat in conditii ideale, in aer liber si un timp frumos.

Atunci cand achizitionati o zgarda sa aveti intotdeauna in vedere ca impulsul transmis se poate corecta l ao anumita forta in functie de marimea cainelui. Intre functiile importante ale zgarzii aprtin alerta sonora si vibratiile. Majoritatea zgarzilor de astazi utilizeaza trei feluri de aletra. Prima data semnalul sonor, dupa care vibratii si in ultimul rand impulsul electrostatic care trebuie intodeauna adaptat dimensiunii, varstei si sanatatii cainelui. Cainele este o creatura inteligenta si invatata, care va intelege foarte repede secventa temporala a avertismentelor. In timp veti folosi in timpul antrenamentului doar primele doua avertizari.

Alti parametri pentru selectie este impermeabilitatea si puterea dispozitivului. Zgarzile pe site-ul nostru sunt sortate in categorii iar pentru o alegere corecta puteti folosi ghidul de selectie pentru a obtine alegerea corecta.

Cititi de asemenea Tehnica de antrenament cu zgarda electrica.