Cum să luptăm cu disparițiile de câini

Publicat: iul 23, 2018

Categorie: Articole

Una din cele mai triste experiențe a unui stăpân de câini este dispariția patrupedului său. Există un rând întreg de factori care ar maximiza posibilitatea pierderii unui câine: neatenția stăpânului, curiozitatea patrupedului, alte animale care-l pot ademeni și de ce nu, alte persoane. Simpla poartă pe care ai uitat-o deschisă îi poate deschide pofta de aventură prin împrejurimi.

Pentru monitorizarea acestuia există zgărzi GPS care la orice moment pot să îți ofere informații asupra locației câinelui tău. Pe lângă zgărzi GPS, nu trebuie să eviți și celelalte soluții precum sisteme compuse din emițătoare și zgărzi, locatoare GPS, locatoare prin Bluetooth și alte tehnologii ce te ajută să îți păstrezi prietenul aproape. Ca de obicei, prevenirea unei astfel de situații neplăcute este o opțiune mult mai eficientă decât căutarea disperată. Anunțurile plasate în plină stradă și căutarea în blocurile vecine nu au rezultatele scontate.

O zgarda GPS permite stăpânului să fie la curent cu poziția și deplasarea câinelui. Informația poate fi accesată de pe smartphone, tabletă sau laptop, fiind disponibilă și online. Datorită senzorilor încorporați în localizatorul GPS puteți avea o privire de ansamblu asupra activității fizice a animalului pe tot parcursul zilei. De asemenea, datele prelucrate pot fi utilizate și când vizitați medicul veterinar, pentru a facilita diagnosticarea și tratamentul ulterior. Atunci când alegi o zgardă GPS pentru câine, ia în considerare următoarele elemente:

Dimensiunea câinelui

Zgarda GPS la fel ca și oricare zgardă poate să fie prea mică, ceea ce poate cauza probleme respiratorii sau la nivel de confort. Dacă zgarda e prea mare, riscați să pierdeți nu doar câinele, ci și zgarda la propriu, eficiența ei fiind minimă. Zgărzile GPS oferite de magazinul nostru sunt adaptate atât la câini de talie mică, cât și la câini de talie mare.

Precizia GPS

Distanța maximă care poate fi interceptată de către zgardă este foarte importantă. Unele dintre acestea pot activa la distanța de 5 metri, ceea ce nu este distanța optimă pentru monitorizarea animalului, în special, dacă vă aflați într-un loc aglomerat din oraș sau într-o pădure. Magazinul nostru pune la dispoziție zgărzi ce acoperă raza de 11 km, ceea ce maximizează șansele de urmărire.

Durabilitatea bateriei

Regimul lucrativ al dispozitivului te costă energie, iar o baterie puternică îți sporește siguranța și confortul. Pentru a mări fiabilitatea unei baterii este necesar controlul strict al modului de montare a acestora, întrucât unele echipamente care folosesc mai mult de trei baterii pot părea că funcționează corect chiar și atunci când o baterie este introdusă incorect. Astfel, apar riscuri precum deteriorarea dispozitivului.

Aplicația și sistemul de operare

Pentru a supraveghea și colecta informațiile despre poziția și deplasarea patrupedului se folosesc aplicațiile mobile, dar și web. Ca regulă, aplicațiile sunt contra cost și lucrează pe un anumit sistem de operare. Achiziționarea acestora având loc prin abonament. Datorită diversității mai mari, producătorii preferă a dezvolta aplicații pe Android, iOS nefiind neglijat.
Versiunile Android încep de la 4.03 și se termină cu ultimele.

Zgarda GPS este o investiție de lungă durată pentru tine și animalul tău de companie. Dacă nu ai avut parte de pierderea unui câine, prevină și ai grijă de el acum.