Instalare gard electronic

Publicat: iul 1, 2020

Categorie: Articole

Într-unul dintre ultimele articole, v-am prezentat garduri electronice, la ce sunt folosite și cum le distingem. În articolul de astăzi, ne vom concentra asupra modului de instalare a acestora.

Pregătire de calitate = baza reusiteiInstalare gard electronic

Ambalajul majorității gardurilor electronice ar trebui să includă următoarele componente - zgardă, dispozitiv de control, încărcător, baterie, cablu de antenă, încărcător de zgardă, electrozi, diode de testare pentru testarea impulsurilor electrice, instrucțiuni de instalare. Unele garduri electronice sunt, de asemenea, echipate cu un capac impermeabil pentru electrozi și steaguri pentru a marca zona în care câinele nu este permis.

Înainte de instalarea propriu-zisă, fă-ți timp pentru a pregăti spațiul în care se va mișca câinele. Desenați o diagramă, împărțiți spațiul într-o zonă accesibilă și interzisă pentru câine. În diagramă, desenați tot ce este pe pământ, de la casa dvs., prin iazul din grădină, până la paturi de flori, sau la piscină etc. Urmăriți instalațiile care pot fi în grădina dvs. Apoi adăugați o schiță a locației firului de la emițător la receptor la schiță. Pentru ca conductorul să funcționeze, acesta trebuie să formeze o buclă neîntreruptă. Când ai terminat schema, instalarea poate începe!

Instalăm

Mai întâi, plasați transmițătorul într-un loc bine acoperit lângă o priză de 230 V la cel puțin un metru de orice echipament metalic. Transmițătoarele nu sunt de obicei rezistente la apă, așa că asigurați-vă că sunt bine ascunse de ploaie. Estimați lungimea necesară a cablului și începeți să-l așezați în jurul parcelei, astfel încât să formeze o buclă neîntreruptă. Cablul poate fi doar pe pământ, poate fi îngropat la mică adâncime ("gard invizibil") sau plasat pe un gard sau un perete existent (max. până la 30 cm deasupra solului). Nu tensionați niciodată cablul, acesta poate fi deteriorat din cauza schimbărilor de temperatură.

Instalare gard electronic

Dacă doriți ca câinele să poată trece prin una dintre zone, înfășurați cablul între începutul și sfârșitul zonei accesibile. Răsucirea firelor unul în jurul celuilalt va provoca perturbarea undelor transmise. Apoi conectați cablul la terminalul emițătorului, porniți sursa de alimentare la priză și conectați cablul de alimentare la priza de alimentare a transmițătorului. Dacă luminile de pe dispozitiv sunt verzi, ați procedat corect și totul funcționează. Dacă LED-ul roșu se aprinde, circuitul este deschis. Verificați din nou cablarea corectă și testați.

Setarea zonei de avertizare/corecție

În funcție de capacitățile proprietății dvs., lățimea zonei de avertizare și corecție trebuie setată folosind stația de difuzare. Zona de avertizare funcționează pe baza unui semnal sonor, care sună ca un avertisment atunci când câinele se apropie de partea interzisă a parcelei. Această zonă este de obicei reglabilă de la 0,40 m la 5 m. În zona de corecție, câinele va simți deja impulsul, care îl va alerta asupra unui comportament nedorit. Această zonă este reglabilă de la 0,30 m la 1,5 m. Puteți regla lățimea ambelor zone folosind butonul de pe panoul emițătorului. Înainte de a utiliza dispozitivul brusc, testați mai întâi sistemul dumneavoastră. Folosind diodele furnizate și gulerul în mână, așezați extensia.

Dacă pachetul include steaguri pentru a indica zona în care câinele nu este permis, nu ezitați să le folosiți. Serveste foarte bine pentru orientarea initiala a cainelui, astfel incat sa stie unde nu are voie. Odată ce sunt familiarizați cu aceste reguli, puteți elimina steagurile.

Dispozitiv de lucru - zgarda - caine

Dacă ai reușit să creezi un circuit funcțional pe parcelă, tot ce trebuie să faci este să pui zgarda câinelui tău. Acționează ca un receptor de semnal al gardului electronic. Obișnuiește-te mai întâi cu zgarda câinelui și apoi activează dispozitivul. Asigurați-vă că zgarda este echipată cu baterii funcționale (LED-ul verde este aprins) și că electrozii ating pielea de pe gâtul câinelui. Înainte ca câinele să fie eliberat la sol pentru prima dată, asigurați-vă că gradul corect de intensitate a impulsurilor de corecție este setat pe guler. Unele gulere au până la opt niveluri de corecție în funcție de mărimea și sensibilitatea unui anumit câine. Nu lăsați niciodată un câine în guler mai mult de 12 ore, scoateți-l întotdeauna când vine vorba de casă. Nu utilizați dispozitivul dacă câinele dvs. este bolnav sau slăbit. Dacă câinele părăsește zona interzisă după un impuls, lăudați-l. Mai târziu, doar un semnal sonor de avertizare ar trebui să fie suficient și câinele va înceta complet să meargă la locul în care intrarea este interzisă.

Prinderea corectă a zgărzii.

Fig. Prinderea corectă a zgărzii.

Nu uita!

Citiți întotdeauna instrucțiunile de utilizare incluse în pachet înainte de a instala un gard pentru câini electronic . Procedura de instalare descrisă mai sus poate fi ușor diferită de la un produs la altul .