La ce vârstă poți să-i pui o zgarda electronică câinelui tău

Publicat: nov 21, 2018

Categorie: Articole

Știm cât de multe griji îți faci pentru câinele tău care e parte din familia voastră. Și e normal să îți pui întrebări înainte de a începe să folosești anumite produse pentru el. Tocmai din această cauza, vom vorbi despre utilizarea zgărzii electronice, fie că este vorba despre o zgardă de dresaj sau o zgardă anti-lătrat.

Repere în timp pentru utilizarea unei zgărzi electrice

Cea mai comună întrebare a posesorilor de câini referitoare la întrebuințarea unei zgărzi electronice, în rutină dresajului oricărui câine, este vârstă de la care ar fi potrivit că ei să o folosească.

La fel că multe alte lucruri pe care le faceți în dresajul câinelui, acest lucru e la fel de individual precum și este și câinele tău, comparativ cu alții. Asemenea oamenilor, unii câini vor reacționa diferit la o vârstă diferită. Utilizarea unei zgărzi electronice este la fel. Unii câini ar putea să înceapă un program de antrenament mai devreme, în timp ce alții trebuie să aștepte puțin mai mult.

Un punct de reper pentru începutul folosirii unei zgărzi electronice ar fi - dacă câinele este suficient de mare încât să înțeleagă că acest obicei este îndreptat către el. În esență, noi trebuie să fim cei care apreciază dacă dezvoltarea mentală a cățelușului este oportună pentru a înțelege ce comportament cauzează din start utilizarea acestora din momentul ce le-am atașat la gâtul lui. Pentru că e foarte important că înainte să înceapă procesul de instruire să evaluezi cățelușul din punct de vedere comportamental.

Un alt indicator cheie în evaluarea dacă un câine e gata de a începe un program de formare folosind un echipament de dresaj ar fi să observi reacția lui la o situație accidentală. Am văzut toți cum un cățeluș mic reacționează atunci când sunt prinși într-un loc îngust sau nu pot ieși de undeva. Deseori poți observă un comportament foarte prudent sau chiar de retragere într-o situație similară cu cea care se află în apropierea unei uși care e pe cale să se închidă. Iată acesta este un indiciu - cățelușul tău începe să înțeleagă cum să reacționeze în situații de pericol și cum funcționează unele elemente din anturajul mediului sau de trăi.

Pur și simplu să îi atașezi zgarda va însemna un proces de deprindere, sau chiar de învățare! Înainte de a utiliza zgarda electrică pentru câini trebuie să ne asigurăm că câinele nostru este capabil să asocieze stimularea negativă a zgărzii și deprinderea pe care dorim să o oprim. Numai atunci câinele va evita comportamentul sau va deprinde vreo comandă pe care ne dorim să îl învățăm.

De asemenea, va sugerăm să luați în considerarea și găsirea unei curelușe cu grosimea potrivită pentru fizicul câinelui. Este foarte important să nu traumăm cumva un câine care e în creștere și zgarda fie e prea groasă, fie e prea strânsă. Tocmai de aceea, va propunem să alegeți o zgarda modernă care are mărime ajustabilă, asigurând astfel o potrivire adecvată pentru necesitățile câinelui.

Recomandarea veterinarilor cu privire al zgarda electronică pentru câini

Majoritatea specialiștilor care au testat cum se comportă o zgarda electrică pentru câini, recomandă utilizarea lor după vârstă de 6 luni. Însă doar tu o să hotărăști dacă acest termen se potrivește și în cazul vostru sau este necesar să mai așteptați câteva luni.

Dacă te gândești să îi pui o zgarda simplă, în jurul a 5 luni de viață, să știi că ar fi o practică bună. În așa mod, aceasta ar fi o practică bună de a obișnui câinele pentru a purta o zgarda de dresaj pe viitor. Acest lucru se va produce natural, fără a stresa sau incomodă brusc câinele cu purtarea unor accesorii noi pentru el.

Zgărzile electrice sunt o formă excelență de a-ți obișnui cățelușul cu noi comportamente. Aceste accesorii, fiind combinate cu grijă și pasiune, pot obține un rezultat pe care ar fi invidioși mulți specialiști din domeniul de dresaj al câinilor.

De ce o să adori zgărzile electrice?

Ele sunt ușor de folosit, practice și sigure pentru cățelușul tău!

Dacă deții un câine, veți avea de-a face cu puțin lătrat din când în când. Totuși, unii câini tind să latre mai mult decât alții, și uneori poate deveni o problema dacă locuiești la bloc, sau chiar și la casă pe pământ, poate deranja vecinii. Dresarea câinelui tău pentru a opri lătratul pe comandă este o opțiune, dar nu ar fi mai bine dacă ai putea să îl controlezi, oarecum, pentru a nu latră la orice timp?

Fiecare câine este unic și este posibil că să nu știi cum va reacționa la o zgarda până când nu vei începe să folosești una. Unii câini vor răspunde mai eficient la impulsuri electrostatice, în timp ce pentru alții vibrațiile sunt suficiente.

Un câine mai mare poate avea nevoie de un impuls mai intens decât un câine mai micuț, precum unii câini deprind mai repede un comportament decât alții.

Acum pe piață au apărut zgărzi pentru toate rasele și, important, pentru gustul și bugetul fiecăruia. Ai grijă de cățelușul tău și oferă-i nu doar timp, dar și accesorii potrivite și sigure pentru un comportament de invidiat!