Cât de eficientă este zgarda electronică pentru dresaj?

Publicat: iul 27, 2018

Categorie: Articole

Zgărzile electronice sau zgărzile electrice pentru dresaj sunt instrumentele care vă permit dresarea eficientă a animalului dumneavoastră de companie. Zgărzile electronice pentru dresaj nu doar reduc perioada necesară dresării, dar și o fac mai eficientă.

Deși majoritatea consideră că zgărzile pentru dresaj sunt ineficiente și au doar efect negativ asupra sănătății animalului, aceștia se înșeală. Zgărzile electronice nu provoacă lezări câinelui dacă sunt folosite corect și sunt adaptate la toate caracteristicile fizice ale patrupedului.

Cum ajută zgarda electronică la dresajul câinelui?

Îl face să fie mai atent

Un antrenament de dresaj poate fi considerat bun dacă are efecte imediate, dar și de lungă durată. Şi deoarece efectul de lungă durată este în legătură directă cu cel de scurtă durată, este foarte important ca fiecare sesiune de antrenament să fie eficientă. Pentru ca efectele să fie cele dorite, câinele trebuie să fie atent pe parcursul antrenamentului. De multe ori, orice mișcare, om trecător sau alt animal dezechilibrează patrupedul de la cele învățate. Zgarda electronică transmite semnale câinelui că acesta trebuie să se concentreze pe activitatea dumneavoastră și să evite mișcările improprii.

Subliniază comportamentele nedorite

Atunci când câinele reacționează la unii factori interni sau externi în modul necuvenit, stăpânul poate să acționeze zgarda electronică. Dacă la prima experienţă nu putem fi siguri că patrupedul a înțeles că acest comportament nu este dorit, atunci la cea de-a doua experienţă, lucrurile devin evidente. Cercetătorii universitari au demonstrat că la repetarea de 2 ori a unei acțiuni, câinii creează un reflex condiționat și asocierea negativă cu acea acțiune. În acest mod, el va evita să repete acțiunea care v-a provocat reacția de moment pe care ați sugerat-o.

Reduce timpul dresajului

Probabil cel mai mare avantaj al utilizării unei zgărzi pentru dresaj pentru fiecare stăpân constă în faptul că reduce semnificativ timpul care ocupă procesul de dresare a animalului. Majoritatea proprietarilor ce folosesc o zgardă afirmă că au redus aproximativ cu jumătate timpul de educație a câinilor. Astfel, puteți să vă bucurați de o comunicare mai plăcută cu patrupedul dumneavoastră, într-un timp înjumătățit. Aceasta reprezintă cauza principală pentru care zgărzile sunt folosite ca instrument de dresaj.

Controlează de la distanţă

Dacă doriți să supuneți dresării un câine ofensiv și periculos, controlul de la distanţă al acestuia vă oferă un plus de siguranţă.

Nu este nevoie să strigați, să vă apropiați la distanțe foarte mici de el, tot ce trebuie să faceți este să controlați câinele cu dispozitivul pus la dispoziție.

De asemenea, dacă aveți un grup mai mare de câini pe care doriți să îi instruiți, controlul de la distanţă este un avantaj foarte mare, în special dacă vorbim de câini de vânătoare.

Zgarda electronică pentru dresaj poate fi de mare ajutor dacă este folosită în mod corespunzător și nu se face abuz în utilizare. Poate avea negative evidente asupra unui câine dacă este folosită incorect. Zgarda poate face un proces de dresaj să nu încalce termenii rezonabili la capitolul timp și vă asigură confortul în folosire și siguranța patrupedului dumneavoastră.