Zgarda antilătrat pentru dresaj calmează câinele fără daune

Publicat: aug 27, 2018

Categorie: Articole

Cum zgarda antilătrat îți salvează câinele și te scapă de vecini nemulţumiţi

Câinele este unul din cele mai imprevizibile animale, chiar dacă ni s-ar părea contrariul. Atunci când vorbim despre lătratul câinilor, realizăm că este un obicei enervant, în special, dacă avem vecini pretențioși. Zgarda antilătrat îți permite nu doar să îți liniștești câinele, dar și să o folosești ca zgardă pentru dresaj al acestuia.

Deseori, mulți stăpâni ajung la decizia de a abandona patrupezii lor din cauza zgomotului pe care îl emit aceștia. Alt motiv care îi aduc la acest pas fiind reacția vecinilor, dar și prezența copiilor mici, care au nevoie de liniște. O zgardă antilătrat reprezintă un dispozitiv antilătrat prin intermediul căruia puteți să controlați comportamentul agresiv al câinelui. Astfel, ea devine instrumentul care vă ajută să depășiți problemele sus enumerate.

Cum funcționează o zgardă antilătrat?

O zgardă antilătrat reacționează la vibrațiile corzilor vocale ale patrupedului dumneavoastră. Dispozitivul răspunde în două moduri consecutiv. Întâi, printr-un semnal sonor care atenționează câinele și care îi provoacă o mică stare de incomoditate. Urmează un impuls electrici slab, provocând senzația de usturime, care îl face pe patrupedul dumneavoastră să renunțe la lătrat.

Acest impuls nu este periculos pentru animal, întrucât nu provoacă durere, fiind mai mult un mod de a preîntâmpina cățelul la ce reacționează negativ zgarda. Cățelul nu va suferi, iar într-o perioadă relativ scurtă de timp nu veți fi deranjat de lătratul câinelui și de observațiile vecinilor. Specialiștii în dresaj vin cu noutăți îmbucurătoare, lătratul câinelui dispărând deja în primele săptămâni de folosire a unui dispozitiv antilătrat caini.

Ce puteți adapta la zgarda dumneavoastră?

Un asemenea instrument permite numeroase modificări. Zgărzile antilătrat vin cu posibilitatea de a alege regimul acestora și intensitatea impulsului, mărimea, lungimea curelei. Majoritatea produselor oferite de către noi vin cu 7 regimuri de activare, la primele 2 câinele primind doar o avertizare sonoră, următoarele 5 fiind impulsuri, intensitatea cărora poate fi reglată.

Mărimea și lungimea curelei permite ca zgărzile să fie potrivite atât pentru câini masivi, cu talie mare, cât și pentru câinii de dimensiuni mici, dar foarte gălăgioși. În acest mod, evitându-se strangularea, îngreunarea proceselor respiratorii și pierderea zgărzi patrupedelor.

Dacă dețineți un animal de companie personal, iar acesta reușește să vă creeze probleme cu liniștea, vecinii sau pur și simplu, sperie trecătorii, o zgardă antilătrat vă stă mereu la dispoziție. Aceasta nu doar vă oferă siguranță în rezultat, dar vă și garantează un tratament nedureros asupra câinelui, neprovocându-i daune sănătății acestuia.