Dresaj câine acasă: cum să folosești eficient zgarda dresaj

Publicat: nov 6, 2018

Categorie: Articole

Pentru mulți dintre noi s-ar putea ca termenul de dresaj, și anume folosind echipamente pentru dresajul câinilor, să sune într-un ton agresiv, însă nu este așa pentru că dresajul, în sine, are o importanță majoră. Acesta sprijină integrarea cățelușului în societate și îl ajută să creeze o relație armonioasă cu celelalte animale.

7 metode simple și eficiente de dresare a cățelușului:

Ce reprezintă? Aceasta este un instrument foarte eficient pentru dresarea câinelui. Datorită zgărzii electronice, cățelușul poate învăța să se abțină sau pur și simplu să excludă practicarea obiceiurilor nedorite.

Cum funcționează? Majoritatea zgărzilor oferă 3 funcții de bază, și anume semnal sonor, vibrații și impulsuri electrostatice a căror intensitate poate fi reglată.

Este important de știut că impulsul electric nu este dureros pentru câini, este doar neplăcut și datorită acestuia, cățelușul va începe să se poarte mai frumos.

Ce reprezintă? Este un instrument modern pentru a dezvăța câinele de lătratul gălăgios și mereu în momentele nepotrivite. Aceasta se potrivește, atât câinilor de talie mică, cât și celor de talie mai mare.

Cum funcționează? Zgărzile anti-lătrat răspund la vibrațiile corzilor vocale mai întâi printr-un semnal sonor, apoi printr-un impuls electric slab. Aceste impulsuri îl vor determina pe cățel să înțeleagă în scurt timp legătura dintre impulsurile neplăcute și lătratul său, ceea ce îl va determina să latre mai puțin și să nu creeze disconfort în cele mai nepotrivite momente.

  • Cabina anti-lătrat

Ce reprezintă? Cabinele anti-lătrat cu ultrasunete sunt folosite de obicei pentru a limita lătratul câinelui în curte, dar și pentru a dezvăța patrupedul de acest obicei nedorit.

Cum funcționează? Acestea se atârnă de un copac, un gard sau orice zid care poate avea rol de suport și se direcționează spre locul unde merge animalul să latre. Odată ce câinele latră, cabina se activează și îi trimite imediat un semnal cu ultrasunete neplăcut.

Un avantaj al cabinei anti-lătrat este că aceasta poate fi folosită nu doar pentru dresarea cățelului, dar și pentru limitarea lătratului din vecini.

Ce reprezintă? Perimetrul electronic este instrumentul potrivit pentru a ține cățelușul într-un spațiu anume, delimitat de către stăpân. Prin alte cuvinte, acesta este un gard invizibil de dresare a patrupedului, care are caracteristicile unui gard, dar nu afectează aspectul exterior al curții.

Cum funcționează? Acesta funcționează pe principiul zgardă – receptor – antenă, la activarea căruia se creează un semnal sonor și un impuls electric. Prin urmare, atunci când cățelul traversează zona delimitată de stăpân, gardul electronic activează un semnal sonor și un impuls electric neplăcut dar cel mai important deloc dureros pentru patruped.

Este bine de știut că un gard electric pentru câini poate fi folosit pentru mai multe animale concomitent.

  • Zgarda anti-tragere lesă

Ce reprezintă? Este un dispozitiv inovațional datorită căruia cățelul se dezvață să mai tragă lesa, acțiune care creează disconfort în timpul plimbării.

Cum funcționează? Este simplu. Lesa pentru câini dispune de un sistem unic de prindere pe pieptul câinelui, iar atunci când cățelul depășește anumite limite, acesta primește un avertisment sub formă de vibrație sau impuls. Această zgardă a fost proiectată pentru a face cât mai plăcute momentele petrecute la plimbare cu prietenul patruped.

  • Dispozitive speciale pentru dresare

Vorbind despre dispozitivele speciale de dresaj, cele mai frecvent folosite și eficiența cărora a fost deja testată de nenumărate ori sunt:

  • Clickerul de dresaj cu fluier, care ajută la întărirea comportamentului pozitiv al cățelușului și este de altfel și un ajutor acustic dovedit.
  • Un dispozitiv antilătrat, care ajută la atenuarea lătratului excesiv prin intermediul sunetului ultrasonic care nu este sesizabil de către om, dar devine neplăcut pentru câini.

  • Nu în ultimul rând, pentru o dresare eficientă a câinelui, trebuie să cunoști anumite trucuri, cum ar fi să-ți alinți și răsplătești prietenul patruped cu gustări super delicioase, care nu doar îl vor mulțumi, dar vor și contribui la sănătatea lui.

O dresare eficientă a patrupedului va da roade și te va face să fii mândru de reușitele animalului tău de companie.

Astfel, datorită acestor metode de dresare, câinele tău va putea să se integreze ușor în societate și va învăța bunele maniere canine.