Cum dezvatam cainele sa latre?

Publicat: mai 17, 2018

Categorie: Articole

Vechiul proverb frantuzesc spuna ca nu il opresti pe caine sa latre si pe mincinosi sa minta Intelepciunea ucraineana a schimbarii spune ,cainele latra pentru ca nu stie sa cante. Ce se intampla cand latratul cainelui dvs nu este doar o sursa pentru folclor popular ci o problema reala? Ce se intampla daca cainele latra din plictiseala in absenta dvs iar vecinii nu mai pot suporta?

De ce latră?

Ar trebui sa ne amintim ca latratul este absolut normal pentru un caine. Cainele il folosesc in diferite situatii, cand cheama la joaca ,cand semnaleaza incertitudinea lor sau pericole care se apropie In cazul in care cainele latra functional si foloseste scopului, atunci totul este in regula. Dar daca cainele latra fara sa se opreasca, de exemplu cand e singur acasa iar entuziasmul sau trece la un urlet isteric, atunci este o problema.

Pentru a dezvata acest obicei la caine trebuie sa aflati motivul pentru care latra. Cel mai des este plictiseala, singuratatea si din pacate si frica.cainele este o creatura sociala iar daca este lasat singur pentru cateva ore ,acest lucru este nenatural pentru el. Daca se intampla aceasta situatie, fiecare reactioneaza in felul lui. Unul distruge lucrurile din casa, altul toata ziua latra.

Cum il dezveti?

Metode pentru a dezvata cainele sa latre sunt mai multe. Cel mai usor lucru pe care il puteti face este sa-i lasati pornit televizorul sau radioul in timpul absentei dvs. Puteti sa va ajutati si de un tricou vechi, prin care cainele va simte atunci cand nu sunteti acasa. Un bun ajutor poate fi si o jucarie mai complicata care o dati cainelui doar atunci cand nu sunteti prezent si care il va distra o buna bucata de timp .Ideal ar fi inainte de plecare sa-i oferiti cainelui o lunga plimbare dar pentru asta nu intodeauna exista timp mai ales dimineata. Dupa ce va intoarceti acasa asigurati-va ca nu parasiti cainele o bucata de timp, iesiti cu el la plimbare, jucati-va cu el, exersati comenzi face-ti ce ii place.

Daca câinele latra in prezenta dvs de exemplu la trecatori da-ti intotdeauna comanda -Liniste. Cand se linisteste recompenseaza-l cu o gustare. Niciodata nu dati comanda tipand, pentru ca ajungeti in situatia in care ori ii va fi frica de dvs ori se va gandi ca si dvs latrati si asta ii va intari obiceiul. Daca cainele este linistit si nu latra puteti sa il laudati si recompensat in aceste momente pentru asi da seama ca a fi cuminte merita. Daca ati ajuns cu intelegerea la capat, ati incercat totul iar cainele dvs latra fara intrerupere atunci puteti incerca o zgarda anti-latrat.

Zgarda antilatrat

Cand sunteti in cele din urma…

Zgarzi anti-latrat pe piata sunt numeroase. Toate functioneaza dupa acelasi principiu ca si mijloacele de dresaj pentru caini. Cand cainele latra zgarda va avertiza sonor, daca cainele continua sa latre atunci va primi un scurt impuls electrostatic. Foarte curand cainele va realiza ca dupa un comportament nedorit va veni si pedeapsa. Acest impuls este neplacut pentru el dar nu este periculos. In cele mai multe cazuri ajunge semnalul sonor iar latratul inceteaza. In plus fata de zgarzile electronice exista si zgarzile cu ultrasunete (dau un zgomot neplacut pe care il aude doar cainele dvs urmat de comanda dvs inregistrata) de exemplu Zgarda anti-latrat DOG-B02), vibratoare (dupa avertizarea sonora urmeaza cateva vibratii, de exemplu BENTECH T40V), spray (pulverizeaza cainelui in nas spary cu care ii atrage atentia)

Toate aceste zgarzi functioneaza pe principiul vibratiilor vocale, nu reactioneaza la zgomotele din jur. Cainele are un receptor pe zgarda care este montat in zona corzilor vocale, astfel incat dispozitivul sa evalueze sunetul. Zgrada trebuie sa fie stransa in asa fel incat sa nu se miste dar bineînteles, cainele sa nu se sufoce. Mutumita greutatii mici si a formei compacte astazi e posibil folosirea acestor zgarzi si la rasele mici de caini. Majoritatea zgarzilor anti-latrat sunt rezistente la apa, reancarcabile si pot fi setate mai multe nivele de impuls. Gama de preturi pentru zgarzi este convenabila pentru majoritatea proprietarilor de cain